Hoog olie verbruik

Er zijn veel oorzaken aan te wijzen voor het olieverbruik van een motor. Abnormaal olieverbruik kan o.a. veroorzaakt worden door:

• mechanische slijtage
• vervuilde/verbrande kleppen
• vastzittende zuigerveren
• versleten/kapotte zuigerveren
• te hoog gestelde eisen

HET PROBLEEM
Olie verbruik als gevolg van mechanische slijtage in combinatie met vervuiling, is één van de meest voorkomende oorzaken van olieverbruik. Naarmate motoren ouder worden treedt er vervuiling op en beginnen de zuigerveren en de cilinderwand te slijten. Er ontstaat ruimte tussen de zuiger en cilinderwand waarlangs olie naar de verbrandingskamer kan ontsnappen. In de verbrandingskamer wordt deze olie gedeeltelijk verbrand. Het onverbrande deel zorgt voor uitlaatrook, wat kan duiden op een grote slijtage. Als de motor warmer wordt, wordt de olie dunner (ook multigrade) en zal er meer olie ontsnappen. Dit zorgt dan weer voor meer rook, koolaanslag en vervuilde bougies. Tegelijkertijd zullen er brandstofdampen en uitlaatgassen langs de zuigerveren ontsnappen, wat weer verlies van compressie en vermogen tot gevolg heeft.

DE OPLOSSING
Hoog olieverbruik als gevolg van mechanische slijtage in combinatie met vervuiling kan meestal met onze producten radicaal worden gestopt. Veel gebruikers van XADO producten hebben inmiddels aangetoond dat in veel gevallen het olieverbruik met 100% kan worden teruggebracht.
Let op! Olieverbruik welke plotseling is ontstaan, bijvoorbeeld na een reparatie of aanrijding, kan met deze producten niet worden opgelost.

HOE WERKT HET
De reiniger ANTICARBON reinigt uitstekend het cilinderblok van zowel benzine- en dieselmotoren. Maakt vastzittende zuigerveren en hydraulische klepstoters los. Reinigt cilinders, zuigers en kleppen waardoor het olieverbruik vermindert.De TORALIN motor reiniger is een intensieve reiniger voor het motoroliesysteem.
De XADO MOTOROLIE zorgt voor een goede afdichting en verbetert zodoende de compressie en de prestaties van de motor.
De TORALIN Prima Compressie zorgt voor een sneller resultaat doordat er snel een film wordt aangebracht op de wrijvingsvlakken.
XADO REVITALIZANT repareert en voorkomt slijtage op alle wrijvingsvlakken, cilinderwanden en zuigerveren. Dat betekent dat de olie niet langer langs de zuigers naar de verbrandingsruimte ontsnapt en daar verbrand.

BENODIGDE PRODUCTEN:
VERYLUBE ANTICARBON - 1 spuitbus
TORALIN Motor Reiniger - 1 flesje (500 ml)
TORALIN Prima Compressie - 1 flesje (500 ml)
XADO REVITALIZANT - 4 tubes (9 ml)

Copyright ©2021 TORALIN, Inc. All rights reserved.