MOTOROLIE, ER IS ER MAAR ÉÉN DE ALLERBESTE, XADO MOTOROLIE.
Dat een goede olie belangrijk is voor het smeren van uw auto is geen nieuws meer, maar wat maakt een olie nou eigenlijk goed en waarom is XADO olie gewoon de allerbeste olie.
Er zijn vele merken olie tegenwoordig, echter producenten zijn er een stuk minder. Dat betekent dat veel merken bij dezelfde producent geproduceerd worden. Dezelfde olie dus alleen met een ander etiket. De kwaliteitsnormen van de olie zijn vastgesteld door het Amerikaans Petroleum Institute (De API-norm). De API-norm vindt u altijd op het etiket terug. De norm wordt aangeduid met 2 letters. De eerste letter geeft aan het onderscheid tussen Benzinemotoren (S) en Dieselmotoren (C). De tweede letter geeft de kwaliteit aan, hoe verder in het alfabet hoe beter de kwaliteit. (op enkele uitzonderingen na) De hoogste kwaliteit op dit moment is voor benzinemotoren API SN en voor dieselmotoren API CI

motorolieEchter sinds 1996 heeft Europa een eigen norm ontwikkeld namelijk de ACEA-norm(Association des Constructeurs Europées Automobiles) Deze norm bestaat uit 1 letter (A=benzinemotor, B=dieselmotor personenwagens en lichte bedrijfswagens, C-dieselmotor in bedrijfswagens, E=dieselmotor in zware bedrijfswagens) 1 cijfer (1=de laagste kwaliteit, 2=de middelste kwaliteit, 3=de hoogste kwaliteit, 4=bij dieselmotoren topkwaliteit) en dan volgt nog het jaar, hoewel dit op de meeste etiketten niet staat vermeld. ACEA A3 is dus olie voor een benzinemotor van de hoogste kwaliteit.

Naast de kwaliteit van de olie is natuurlijk de specificatie zeer belangrijk. Wij adviseren altijd u te houden aan de opgave van de fabrikant. Uw motor is daar op afgesteld en door toevoeging van een verkeerde specificatie krijgt u na een zekere termijn absoluut problemen. Let u er op dat veel garage bedrijven de olie in een bulkvoorraad hebben en men in bijna elke auto de zelfde olie doet. Zelf olie verversen is dan ook zeker aan te raden omdat u dan de juiste specificatie kan toevoegen.

De specificatie (viscositeit/vloeibaarheid) noemt men de SAE-specificatie (Society of Automotive Engineers) De specificatie bestaat uit een eerste getal, dan de letter W en een tweede getal. Het eerste getal geeft aan hoe dun de olie blijft bij een lage temperatuur. Het tweede getal geeft aan hoe dik de olie blijft bij een hoge temperatuur. SAE 5W-30 is dus een erg dunne olie die nog goed vloeibaar is bij 5 graden en bij 30 graden zijn dikte behoud. Deze specificatie is momenteel de meest verkochte specificatie in Nederland.


WAAROM XADO OLIE GEBRUIKEN?
De ontdekking van XADO Revitalizant maakte het mogelijk een vernieuwde formule voor motorolie te ontwikkelen. XADO Atomic Motorolie bevat naast een uitgebalanceerd pakket additieven een atomaire Revitalizant die de natuurlijke slijtage tijdens het rijden herstelt en de levensduur van de motor verlengt. De toevoeging Revitalizant maakt deze olie dus uniek en zorgt ervoor dat dit eigenlijk de allerbeste motorolie is.

Hoe werkt het
De moleculen van de Revitalizant vinden plekken waar motoronderdelen aan slijtage onderhevig zijn en zetten zich daar vast. Zodra de motor wordt gestart en locale wrijving ontstaat neemt de Revitalizant de overtollige warmte-energie weg en gebruikt die om op plekken waar mogelijk een defect zou kunnen ontstaan een nieuwe metaalceramische laag te vormen. Op die manier wordt energie die een schadelijk effect zou kunnen hebben, gebruikt ter bescherming. XADO technologie

De voordelen
ХАDO Atomic motorolie verzorgt de motoronderdelen vanaf de eerste kilometer en behoedt ze voor slijtage.

Voor nieuwe auto's
ХАDO Atomic motorolie voorkomt dat kleine afgesleten metaaldeeltjes bij verversing van de olie verloren gaan en maakt dat de motoronderdelen exact in elkaar passen.

Voor auto's die al enige tijd in gebruik zijn
De atomaire Revitalizant bevordert compressie, vermogen en zuinigheid van de motor aanzienlijk.
XADO heeft olie voor alle soorten motoren. Voor de oldtimers zijn er verschillende specificaties minerale olie, maar ook semisynthetische olie en full, synthetische olie, daarnaast zijn er ook verschillende soorten olie voor versnellingsbakken, tandwielkasten en hydraulische systemen verkrijgbaar. Alles met de unieke toevoeging van Revitalizant.

XADO olie bestaat uit de hoogste kwaliteit olie plus Revitalizant voor het stoppen en herstellen van mechanische slijtage waardoor XADO olie het beste is wat u voor uw auto, boot of motor kan gebruiken.
MET XADO OLIE GAAT UW AUTO LANGER MEE!

 

Copyright ©2023 TORALIN, Inc. All rights reserved.