Hoe voorkom ik problemen met mijn roetfilter?

Rijd je regelmatig kleine stukjes of laag in de toeren en wil je problemen met het roetfilter voorkomen? Giet dan elke 10.000 kilometer 1 of 2 flesjes TORALIN® DPF Activator in de tank voor het tanken. Dit additief verlaagt de verbrandingstemperatuur van het roet en optimaliseert het regenereren van het roetfilter.

Na gebruik:
• trekt je auto weer lekker snel op;
• stoot je auto minder roetdeeltjes uit;
• gaat je dure roetfilter langer mee en voorkom je onnodige kosten voor het vervangen van het filter.

Wat is het regenereren van het roetfilter?


Regenereren is het verbranden van het roet dat in het roetfilter is opgeslagen. De auto doet dit door extra brandstof in het roetfilter te spuiten. De uitlaatgassen worden dan verwarmd tot circa 680 graden en het roet in het roetfilter wordt verbrand. Dit proces start bij een hoger toerental en duurt ongeveer 10 minuten.

Waarom verstopt het roetfilter?


Het nieuwe rijden – snel schakelen en rustig rijden - is goed voor het milieu, maar niet zo goed voor je roetfilter. Ook dieselauto’s die alleen korte ritjes maken, krijgen vaak problemen. De temperatuur voor de regeneratie wordt niet bereikt en het proces wordt niet gestart of halverwege afgebroken. De vervuiling wordt steeds erger en uiteindelijk moet je het filter vervangen.


Burt: “Ik heb het flesje Toralin DPF regeneratie activator zo'n 200 km geleden in mijn tank gegooid en de toeren op +- 2500 t gehouden. Je merkt echt verschil. De auto start beter en trekt zeer zeker beter op. Ben benieuwd als ik de hele tank heb opgereden. En dan heb ik voor de volgende tankbeurt een flesje ATOMEX Multi reiniger Diesel. Nou, dan is het hele systeem gereinigd dan zal de Volvo D4 wel weer erg lekker rijden.”

Gerrit: “Mijn dieselauto hield in bij flink gas geven. Het vermogen nam ernstig af. Diagnose: roetfilter vuil. De toevoeging hielp vrijwel onmiddellijk. Al na 100 km kwam het vermogen weer terug. Uitstekend middel om de regeneratie van het roetfilter goed en snel te laten verlopen.”

DPF Activator

Bestel nu TORALIN DPF Activator 

Copyright ©2021 TORALIN, Inc. All rights reserved.