Injectiesysteem reinigen

Vervuiling in het injectiesysteem kan voorkomen worden door uw injectoren tijdig te reinigen.

Hoog uitlaatgas emissies en hoger brandstofverbruik, afname van prestatie van de motor, schade van de katalysator, moeizame start van de motor, etc. zijn de bekende problemen die vervuilde injectiesysteem met zich meebrengen. In de brandstoftank zitten onherroepelijk vuile deeltjes. De diverse benzine filters, o.a. bij de brandstof pomp, proberen er voor te zorgen dat de benzine zo schoon mogelijk is als deze bij de injectoren aankomt. Maar toch zal er wat vuil/residu bij de injectoren terecht komen. In de injectoren zelf is ook een minuscuul zeefje aanwezig, als het vuil daar ook niet gefilterd wordt kan het gebeuren dan een sproeiernaald of de sproeierkanaaltjes dichtslippen.

Verstopte filters bovenin de injectoren kunnen de opbrengst danig verstoren. Daardoor kan een cilinder minder brandstof krijgen i.c.m. dezelfde hoeveelheid lucht is dat gevaarlijk. Als de motor dan vollast draait zal de cilinder gaan detoneren en kan er een gat in de zuiger gebrand worden!

TORALIN biedt nu een oplossing met TORALIN verbrandingsruimte, kleppen- en injectorreiniger, die zeer effectief is dankzij een nieuwe, speciale probleemoplossende samenstelling.

 

Copyright ©2023 TORALIN, Inc. All rights reserved.