UV Lamp met een Flexibele Buis

€ 53,37
Op voorraad
Art.Nr.
RK1267
UV-lamp met twee lampen en een flexibele buis om koelgaslekken op te sporen op plaatsen waar licht normaal niet zo makkelijk komt. Veiligheidsbril.

WAT IS DE UV LAMP MET EEN FLEXIBELE BUIS?
Het is een UV-lamp met twee lampen en een flexibele buis om koelgaslekken op te sporen op plaatsen waar licht normaal niet zo makkelijk komt.

HOE WERKT DE UV LAMP MET EEN FLEXIBELE BUIS?
Schroef de UV-lamp direct op het basiselement of op de flexibele buis. Inspecteer alle onderdelen van de airconditioner. Gebruikt u lekdetectiekleurstof, dan zal deze oplichten.

  • Technische specificaties:
  • Stroombron: 3 1,5 V AA-batterijen. 
  • Veiligheidsbril: 100% UV-bescherming. 
  • LED lichtfrequentie: 385-380 nm.
  • 5 witte led-lampen.
  • Wit licht 
  • Veiligheidsbril 
  • Aluminium basiselement.


Vergeet ‘UV’ niet als u uw volgende UV-lamp uitkiest.

WAT IS DE ULTRAVIOLETTE (UV) KLEURSTOF? Ultraviolette (UV) kleurstof is speciaal ontwikkeld om op te lichten onder UV-lichtstralen. Dit verklaart de namen die gebruikelijk zijn voor de twee belangrijkste onderdelen die bij deze technologie worden gebruikt: UV-kleurstof en UV-lampen. In het overzicht kunt u zien dat echt UV-licht onzichtbaar is voor het menselijk oog. De dichtstbij gelegen zichtbare lichtkleuren zijn respectievelijk paars en blauw. De intensiteit van UV-licht wordt minder wanneer u in het overzicht van onzichtbaar UV-licht gaat naar paars, dan naar blauw, enzovoort. Let op: een lamp die sterk, zichtbaar, blauw licht uitstraalt, is zeker niet beter dan een lamp die beter is afgesteld en echt UV-licht uitstraalt.

WAAROM BLAUW NIET PER SE GOED IS Een goede UV-lamp moet vooral onzichtbare UV-lichtgolven afgeven met slechts een spoortje zichtbaar paars of blauw licht. Deze kleine hoeveelheid zichtbaar licht is nodig om u te laten zien wat u met de lamp beschijnt. Het onzichtbare UV-licht doet echter het echte werk en zorgt ervoor dat de UV-kleurstof oplicht. Lampen die veel zichtbaar blauw licht afgeven, worden in de markt gezet als krachtiger en effectiever bij het laten oplichten van lekdetectiekleurstof. Het argument dat hierbij wordt gebruikt, is dat ze heel veel (zichtbaar) licht uitstralen. Wanneer u weet dat er echt, onzichtbaar UV-licht nodig is om de lekdetectiekleurstof te laten oplichten, weet u ook dat deze claim niet juist is. Sterker nog, bij het gebruik van deze sterke, blauwe lampen moet u een speciale veiligheidsbril dragen om het blauwe licht te blokkeren zodat u goed kunt zien wat u doet. Het sterke licht maakt het zelfs moeilijker om het lek of de oplichtende kleurstof te zien.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:UV Lamp met een Flexibele Buis
Uw waardering

Copyright ©2021 TORALIN, Inc. All rights reserved.