Anti Olieverbruik Set ULTRA voor Dieselmotoren

€ 97,95
Op voorraad
Art.Nr.
12903

Hoog olieverbruik als gevolg van mechanische slijtage in combinatie met vervuiling kan meestal met een combinatie van effectieve reinigers, en XADO Revitalizant radicaal worden gestopt.

Inhoud Pakket:
4 TUBES VERYLUBE ANTICARBON (10 ml)
1 FLESJE TORALIN MOTOR REINIGER EXTRA, (500 ml)
1 FLESJE TORALIN PRIMA COMPRESSIE, (500 ml)
3 TUBES XADO REVITALIZANT (9 ml)

HOOG OLIE VERBRUIK

Er zijn veel oorzaken aan te wijzen voor het olieverbruik van een motor. Abnormaal olieverbruik kan o.a. veroorzaakt worden door: mechanische slijtage, vervuilde/verbrande kleppen, vastzittende zuigerveren, versleten/kapotte zuigerveren, te hoog gestelde eisen

HET PROBLEEM

Olie verbruik als gevolg van mechanische slijtage in combinatie met vervuiling, is één van de meest voorkomende oorzaken van olieverbruik. Naarmate motoren ouder worden treedt er vervuiling op en beginnen de zuigerveren en de cilinderwand te slijten. Er ontstaat ruimte tussen de zuiger en cilinderwand waarlangs olie naar de verbrandingskamer kan ontsnappen. In de verbrandingskamer wordt deze olie gedeeltelijk verbrand. Het onverbrande deel zorgt voor uitlaatrook, wat kan duiden op een grote slijtage. Als de motor warmer wordt, wordt de olie dunner (ook multigrade) en zal er meer olie ontsnappen. Dit zorgt dan weer voor meer rook, koolaanslag en vervuilde bougies. Tegelijkertijd zullen er brandstofdampen en uitlaatgassen langs de zuigerveren ontsnappen, wat weer verlies van compressie en vermogen tot gevolg heeft.

DE OPLOSSING

Hoog olieverbruik als gevolg van mechanische slijtage in combinatie met vervuiling kan meestal met onze olieverbruikset radicaal worden gestopt. Veel gebruikers van Anti-Olieverbruik Set hebben inmiddels aangetoond dat in veel gevallen het olieverbruik met 100% kan worden teruggebracht.
Let op! Olieverbruik welke plotseling is ontstaan, bijvoorbeeld na een reparatie of aanrijding, kan met deze set niet worden opgelost.

HOE WERKT HET
De reiniger ANTICARBON reinigt uitstekend het cilinderblok van zowel benzine- als dieselmotoren. Maakt vastzittende zuigerveren en hydraulische klepstoters los. Reinigt cilinders, zuigers en kleppen waardoor olieverbruik vermindert.
De TORALIN Motor Reiniger Extra is een intensieve reiniger voor het motoroliesysteem.
De XADO MOTOROLIE zorgt voor een goede afdichting en verbetert zodoende de compressie en de prestaties van de motor.
De TORALIN Prima Compressie zorgt voor een sneller resultaat doordat er snel een film wordt aangebracht op de wrijvingsvlakken.

XADO REVITALIZANT repareert en voorkomt slijtage op alle wrijvingsvlakken, cilinderwanden en zuigerveren. Dat betekent dat de olie niet langer langs de zuigers naar de verbrandingsruimte ontsnapt en daar verbrand.

GEBRUIKSAANWIJZING
Als eerste dient u te controleren of u de juiste olie gebruikt. Het is heel belangrijk dat u de juiste specificatie (viscositeit) van de olie gebruikt. In uw onderhoudsboekje van uw auto staat meestal de specificatie welke de fabrikant voorschrijft vermeld, wij adviseren u zich hieraan te houden. 

Stap 1. Motoroliesysteem reinigen
Eerst dient u het motoroliesysteem goed schoon te maken. Dit doet men met TORALIN Motor Reiniger Extra en Verylube ANTICARBON.
1. Voeg TORALIN Motor Reiniger Extra bij de bestaande olie, laat de motor nog 15 minuten stationair draaien.
2. Stop de motor. Voeg nu 4 tubes ANTICARBON toe aan de olie en laat de motor nog 3 minuten stationair draaien.

Stap 2. MOTOROLIE VERVERSEN+ TORALIN PRIMA COMPRESSIE
Verwijder alle oude olie uit het motoroliesysteem, en vervang ook het filter. Tijd voor nieuwe olie. Zorg dat u de juiste olie beschikbaar heeft. U kunt hiervoor XADO-olie gebruiken. XADO-olie heeft als voordeel dat er al een gedeelte Revitalizant aan is toegevoegd.U voegt een klein deel van de nieuwe olie toe aan het motoroliesysteem. Nu voegt u eerst het flesjes TORALIN PRIMA COMPRESSIE toe en daarna vult u het systeem af met de juiste hoeveelheid benodigde olie.

Stap 3. De toevoeging van de behandeling XADO Revitalizant
1. Breng de motor op bedrijfstemperatuur, knijp dan de inhoud van 1 tube Revitalizant uit in de motorvulopening. Draai de dop vast, en laat de motor 5-10 minuten stationair lopen.
2. Herhaal punt 1 na 200-300 kilometer rijden. (2e tube)
3. Herhaal punt 1 na 200-300 kilometer rijden. (3e tube)

De behandeling is afgerond na 2500-3000 km rijden. 

Opmerking: Als de zuigerveren volledig zijn versleten, of zijn gebroken, of de klephoedjes zijn versleten, zal het probleem van het olieverbruik niet geheel worden hersteld. Als het olieverbruik plotseling is ontstaan, bijvoorbeeld na een grote reparatie, dan betreft het geen mechanische slijtage en heeft een behandeling geen zin. Voor olie specificaties kunt u onze website www.toralin.nl raadplegen. 
Dosering: Een Anti-Olieverbruikset is voldoende voor een dieselmotor met een olieinhoud tot en met 8 liter 

Aanvullende informatie
Inhoud Set
Dosering Zie omschrijving
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Anti Olieverbruik Set ULTRA voor Dieselmotoren
Uw waardering
Copyright ©2023 TORALIN, Inc. All rights reserved.