Anti Olieverbruik Set ULTRA voor Benzinemotoren

€ 99,00
Op voorraad
Art.Nr.
12902

Hoog olieverbruik als gevolg van mechanische slijtage in combinatie met vervuiling kan meestal met een combinatie van effectieve reinigers, en XADO Revitalizant radicaal worden gestopt.

Inhoud Pakket:
1 VERYLUBE ANTICARBON, (spuitbus)
1 FLESJE TORALIN MOTOR REINIGER EXTRA, (500 ml)
1 FLESJE TORALIN PRIMA COMPRESSIE, (500 ml)
4 TUBES XADO REVITALIZANT (9 ml)

Er zijn veel oorzaken aan te wijzen voor het olieverbruik van een motor. Abnormaal olieverbruik kan o.a. veroorzaakt worden door: mechanische slijtage, vervuilde/verbrande kleppen, vastzittende zuigerveren, versleten/kapotte zuigerveren, te hoog gestelde eisen

HET PROBLEEM

Olie verbruik als gevolg van mechanische slijtage in combinatie met vervuiling, is één van de meest voorkomende oorzaken van olieverbruik. Naarmate motoren ouder worden treedt er vervuiling op en beginnen de zuigerveren en de cilinderwand te slijten. Er ontstaat ruimte tussen de zuiger en cilinderwand waarlangs olie naar de verbrandingskamer kan ontsnappen. In de verbrandingskamer wordt deze olie gedeeltelijk verbrand. Het onverbrande deel zorgt voor uitlaatrook, wat kan duiden op een grote slijtage. Als de motor warmer wordt, wordt de olie dunner (ook multigrade) en zal er meer olie ontsnappen. Dit zorgt dan weer voor meer rook, koolaanslag en vervuilde bougies. Tegelijkertijd zullen er brandstofdampen en uitlaatgassen langs de zuigerveren ontsnappen, wat weer verlies van compressie en vermogen tot gevolg heeft.

DE OPLOSSING

Hoog olieverbruik als gevolg van mechanische slijtage in combinatie met vervuiling kan meestal met onze olieverbruikset radicaal worden gestopt. Veel gebruikers van XADO producten hebben inmiddels aangetoond dat in veel gevallen het olieverbruik met 100% kan worden teruggebracht.
Let op! Olieverbruik welke plotseling is ontstaan, bijvoorbeeld na een reparatie of aanrijding, kan met deze set niet worden opgelost.

HOE WERKT HET
De reiniger ANTICARBON reinigt uitstekend het cilinderblok van zowel benzine- en dieselmotoren. Maakt vastzittende zuigerveren en hydraulische klepstoters los. Reinigt cilinders, zuigers en kleppen waardoor het olieverbruik vermindert.
De TORALIN Motor Reiniger is een intensieve reiniger voor het motoroliesysteem.
De XADO MOTOROLIE zorgt voor een goede afdichting en verbetert zodoende de compressie en de prestaties van de motor.
De TORALIN Prima Compressie zorgt voor een sneller resultaat doordat er snel een film wordt aangebracht op de wrijvingsvlakken.
XADO REVITALIZANT repareert en voorkomt slijtage op alle wrijvingsvlakken, cilinderwanden en zuigerveren. Dat betekent dat de olie niet langer langs de zuigers naar de verbrandingsruimte ontsnapt en daar verbrand.

GEBRUIKSAANWIJZING

Stap 1. Cilinderblok reinigen

Als eerste dient men het cilinderblok te reinigen. Dit doet men met ANTICARBON (spuitbus).
1.De motor opwarmen. Belangrijk! De motor dient warm maar niet heel heet te zijn.
2.Trek de bougiekabels los en verwijder voorzichtig alle bougies.
3. Schud de spuitbus heel goed. Spuit de reiniger in de cilinder (5 sec. per cilinder) en draai de bougie onmiddellijk in de cilinder. Herhaal deze procedure per cilinder.
4. Wacht minimaal 25-30 minuten. Verwijder dan weer alle bougies. Dek de cilinderopeningen zorgvuldig af met een goed absorberende doek, zodat het middel niet op de lak kan komen. Start de motor 4-5 maal een paar seconde.
5. Draai de bougies weer in en koppel de draden weer op de juiste wijze aan.
6. Start de motor en laat hem gedurende 15-20 minuten met hoge toerentallen draaien. U bent nu klaar met het reinigen van het cilinderblok.

Stap 2. Motoroliesysteem reinigen

Het motoroliesysteem dient men goed schoon te maken. Dit doet men met TORALIN Motor Reiniger.
1. Breng de motor op bedrijfstemperatuur. Controleer het olieniveau. Let op dat door het toevoegen van de Motor Flush het olieniveau niet boven het maximum uitstijgt.
2. Voeg het hele flesje (500 ml) Motor Reiniger Extra toe, via de carterolie vulopening, aan de oude olie bij een warme motor.
3. Laat de motor gedurende 15 minuten stationair draaien.
4. Tap de olie onmiddellijk af terwijl deze nog warm is.
5. Vervang het oliefilter en vul het carter af met nieuwe olie.

Stap 3. Motorolie verversen + TORALIN PRIMA COMPRESSIE

Tijd voor de nieuwe olie. Zorg dat u de juiste olie beschikbaar heeft. U kunt hiervoor XADO olie gebruiken. XADO olie heeft als voordeel dat er al een gedeelte Revitalizant aan is toegevoegd. U voegt een klein deel van de nieuwe olie toe aan het motoroliesysteem. Nu voegt u eerst het flesjes TORALIN PRIMA COMPRESSIE toe en daarna vult u het systeem af met de juiste hoeveelheid benodigde olie.

Stap 4. De toevoeging van de behandeling Revitalizant.

1. Breng de motor op bedrijfstemperatuur, knijp dan de inhoud van 1 tube XADO REVITALIZANT uit in de motorvulopening. Draai de dop vast, en laat de motor minimaal 3 minuten stationair lopen.
2. Herhaal punt 1 na 200-300 kilometer rijden. (2e tube)
3. Herhaal punt 1 na 200-300 kilometer rijden. (3e tube)
4. Herhaal punt 1 na 200-300 kilometer rijden. (4e tube)

De behandeling is afgerond na 2500-3000 km rijden.

Aanvullende informatie
Inhoud Set
Dosering Zie omschrijving
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Anti Olieverbruik Set ULTRA voor Benzinemotoren
Uw waardering

Copyright ©2021 TORALIN, Inc. All rights reserved.