TORALIN Koper Blok Afdichting

Waardering:
95 % of 100
€ 34,90
Op voorraad
Art.Nr.
81109

TORALIN Koper blok Afdichting zorgt voor afdichting van grotere lekken die door andere producten niet kunnen worden verholpen. Direct toe  te voegen via de radiateur, aftappen van het systeem is niet nodig.

Vragen en Antwoorden

TORALIN Koper blok Afdichting zorgt voor afdichting van grotere lekken die door andere producten niet kunnen worden verholpen. In één stap worden lekkages in pakkingen, radiateurs, verwarmingselementen, meervoudige inlaten, blokken, koppen en vriespluggen permanent gedicht en verzegeld. Ook voor lichte  koppakking lekkage te gebruiken. Toepasbaar bij personenauto's, vrachtauto's en terreinwagens.
Het nieuwe procedé voor afdichting in één stap is gebaseerd op een formule van zoutsilicaat en vloeibaar glas dat toepasbaar is in combinatie met elke koelvloeistof.

Afdichtingsvloeistof
Vloeistof dringt door in kleine en grotere lekken bij kunststof-, aluminium- en gietijzeren inlaat, cilinderkop, blok en radiateur.

Afdichtingsvezels (Stop Leak Fibers)
Toegevoegde vezels ( fibers) zorgen voor extra versterking en realiseren samen met de vloeistof een duurzame afsluiting en verzegeling bij lekkages op pakkingen.

Het doel van een koelsysteem
Uw motor bouwt binnen de verbrandingskamer een temperatuur op tot boven de 2.500 °C. Dat is voldoende hitte om de gehele motor te laten smelten in minder dan 30 minuten tijd! Ongeveer een derde van de energie die vrijkomt uit de brandstof wordt daadwerkelijk omgezet in bruikbaar vermogen om de auto voort te bewegen, een derde van de energie verdwijnt via de uitlaat, en het overige deel van de energie wordt afgevoerd via het koelsysteem.

Hoe werkt een koelsysteem?
Koelvloeistof bestaat uit water en ethyleen glycol (antivries), en wordt rondgepompt door leidingen en langs koelplaten, waarmee warmte wordt onttrokken aan de koppen, de zuigers, de verbrandingskamers, cilinderwanden, kleppen etc.
De opgewarmde koelvloeistof stroomt van de cilindermantel door de radiatorslang naar de radiateur, die voor optimale koeling wordt bijgestaan door een ventilator, waar de vloeistof afkoelt en via een andere radiatorslang weer naar de motor wordt getransporteerd.
Als het koelsysteem een heel korte doorlooptijd kan realiseren en in stand houdt, kan, vooral bij hogere buitentemperaturen en intensieve belasting van de motor, brandstof worden bespaard en de levensduur van de motor worden verlengd. Zodra de motor wordt gestart moet de bedrijfstemperatuur snel worden bereikt en zorgvuldig in balans worden gehouden: niet te warm en niet te koud!

Het is belangrijk om te beseffen dat de conditie van de koelvloeistof, en de conditie van de onderdelen van het koelsysteem, van invloed zijn op een zo optimaal mogelijke werking van uw motor, en de uiteindelijke levensduur daarvan!

Belangrijk: Als het koelsysteem is vervuild of gedeeltelijk verstopt, moet het eerst worden doorgespoeld met Koelsysteem Reiniger alvorens dit product te gebruiken.

Gebruiksaanwijzing
1. Laat de motor afkoelen. Wees er zeker van dat de temperatuur laag genoeg is om de radiateurdop veilig los te draaien.
2. Goed schudden. Giet de Koper Blok Afdichting rechtstreeks in de radiateur. Tip: Als de vloeistof niet rechtstreeks in de radiateur kan worden gegoten, kan het beste de radiateurslang worden losgemaakt van de radiateur. Giet vervolgens het product in de slang. Plaats de slang weer terug, en maak de slangklem weer vast. Als er een expansievat aanwezig is kan het product ook daarin worden gegoten.
3. Vul de radiateur en de expansievat  af tot het voorgeschreven niveau en draai de radiatordop weer vast.
4. Zet de kachel en de ventilator op de hoogste stand.
5. Start de motor en laat hem 15 minuten stationair draaien.
6. Zet de motor daarna uit, en laat deze afkoelen.
7. Vul de radiator maximaal bij. 
Laat de TORALIN  Koper Blok Afdichting in het koelsysteem voor preventieve bescherming. Daarna kan de auto weer normaal in gebruik worden genomen.

Kan worden gecombineerd met alle typen koelvloeistof, inclusief de conventionele groene of blauwe (silicaat) en de rode/oranje of gele vloeistoffen (OAT/HOAT) met lange levensduur.

Dosering: Gebruik een halve inhoud voor kleine koelsystemen, zoals een 4-cilindermotor zonder airco. Gebruik de gehele inhoud van de verpakking voor de meest voorkomende systemen zoals 4-, 6-, 8-en 10-cilindermotoren. Voor grotere systemen gebruikt u 1 fles voor elke 23 liter inhoud van het koelsysteem.

Aanvullende informatie
Inhoud 500 ml
Dosering Zie omschrijving
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:TORALIN Koper Blok Afdichting
Uw waardering

Copyright ©2021 TORALIN, Inc. All rights reserved.